1:a semesterdagen

Nu i veckan har det kommit folk och hämtat våra saker! I onsdags kom det några gubbar och hämtade vår soffa. Tyget har blivit nött ända in till stoppningen. Och det är inte för att vi slitit på den, måste vara något fel från fabriken eller så. Igår kom det en annan gubbe och hämtade sambons Xbox 360. Microsoft har verkligen bra service. Är det något som går sönder ringer man till dem, sen kommer det en gubbe och hämtar grejen vid dörren. Och när allt är lagat och klart kommer de och levererar vid dörren. Sånt gillar jag!

Igår var Emil super duktig. Han tapetserade en vägg i vardagsrummet. Så nu sitter den hemmasnickrade tv-bänken uppe. Det ska fortfarande upp en lucka på den, men vi har inte riktigt kommit på hur det ska lösas. Snart kommer Johan och ska hjälpa Emil att sätta upp transformer-väggfästet. Medans de borrar och donar ska jag fika med Carro.

Ska nog gå över till Elin också och kolla om de behöver någon hjälp med flytten.

Annar kommer jag att njuta så mycket jag bara kan av min 1:a semesterdag!

Ny lägenhet

Idag har vi varit och kollat på Elins och Rasmus nya lägenhet. Den var jätte fin! Härliga ytor, högt till tak och fräscht badrum. Hoppas de kommer att trivas där. Efter visningen åkte vi hem till mina föräldrar och lånade tapetserarbordet. Får se om sambon orkar göra något idag eller inte. Jag har råkat smitta honom med min förkylning. Ops!

Nu ska jag börja göra mig iordning för jobbet. Ska bara dit idag, sen har jag semester till 9mars. Härligt!

Hoppas alla får en lika härlig vårdag som vi har här!

Utflykt

Idag har vi spenderat hela dagen i Norrköping. Vi åkte dit för att köpa lite tapeter, det finns bättre utbud där. Nu var vi ju inte på jakt efter något särskillt, bara billigt. Och det lyckades vi med!

Passade även på att gå i lite andra roliga butiker. En lite sväng på min favvo butik Nordik, där köpte vi 2 underbara ljusstakar från Cult design. Lyckades fynda något helt otroligt, båda för 149 kr. Lyckligast i världen!

image1065

Köpte också en ny väska, dekorklistermärken och en present till den nyaste kusinen.

Väskan ska få vara handbagage på måndag när jag åker till Barcelona.

Lagerhaus köpte jag dekosklistermärkena, finns verkligen mycket fint pyssel i den butiken.


Bygglov

En stor skål med popcorn är poppad och mysbyxorna är på. Med andra ord så är jag redo för veckans avsnitt av bygglov! Får se vad de hittar på idag.

image1064

Lampor och mattrea

Sen vi tapetserade i sovrummet har vi inte haft någon taklapa. Tycker att lampor är svårt. Hittade dessa 2 på bolagret, ganska söta tycker jag!

image1062
image1063


För alla som är på jakt efter ny matta så har de även mattrea nu!

Materiella begär

ÅÅÅ jag fick helt plötsligt ett jätte sug efter att shoppa. Helst en massa roliga prylar i roliga inredningsbutiker. Vill shoppa NU, och jätte jätte mycket!!!!

Tur att alla butiker är stängda såhär dags. Det är också tur att det finns interntet med en massa roliga webshoppar...

image1061

Vår i luften

Idag har jag varit på stan. Kändes väldigt uppfriskande att komma utanför dörren, dessutom är det härligt vår väder ute! Tog en fika med Carro och Beckis, och så hämtade jag upp ett guitarhero till Emil.

Vet inte vad resten av dagen kommer att bjuda på. Vad det än blir så ska jag nog ta det ganska lugnt, är inte helt kry än. Jag vet i alla fall vad sambon kommer att göra. Kommer nog få svårt att slita honom från Xboxet på några dagar :)

Så det så...

Äntligen är febern borta. Hade bara pyttelite i morse, men den försvann under dagen. Kroppen känns fortfarande lite seg och huvudvärken är kvar. Men det är helt klart på väg åt rätt håll.

Från och med nu tänker jag total-vägra att vara sjuk. Så det så...

Hoppas att alla hade en trevlig helg!

Soffbord

Är på jakt efter ett nytt soffbord. Hittade dessa snyggingar att vila ögonen på. Egentligen vill jag hitta ett bord på någon loppis eller liknande, och fixa till själv. Men man kan ju alltid kika på vad som finns därute!

image1058
Tokyo

image1056
Sapporo

image1057
Granit


Dessa snyggingar finns hos furniturebox.

Jävla feber

När jag vaknade imorse hade febern kommit tillbaka. Jag blir så sur, för jag hade tänkt gå till jobbet. Men det går bara inte. Hatar att vara sjuk. Sjuksyrran jag anmälde mig sjuk till tyckte jag skulle ringa vårdcentralen. Hon misstänkte öroninflamation. Så nu sitter jag  i telefonkö. Har nummer 15, beräknad väntetid är 27 minuter...

Vill inte vara sjuk...

Nya dörrar

Har nu målat första vändan med färg på dörrarna i hallen. Såklart glömde jag ta förebilder, kom på det när jag hade en liten ruta kvar att måla. Såhär ser det i alla fall ut halvfärdigt.

Tycker att hallen känns platt och tråkig. Gör ett försök med att måla dörrarna, blir det inte bra så är det väl bara att göra om!

image1059

image1060

Saken som jag beställde hör lite ihop med denna idé...

Snabba leveranser

Igår tog jag det mest lugnt. Var en liten stund bland allt påskpynt i butiken. Det börjar komma in lite vårfint i både härligt rosa och fräscht grönt.

Stackars mamma är också sjuk. Minns inte senast jag såg henne förkyld, så jag åkte hem till henne en stund. Vi drack kaffe och åt bullar, det var mysigt. Sen ringde Elin och hade lite problem med hundarna. En tik och en hane, de börjar få lite "vårkänslor", om ni fattar vad jag menar... Satt hemma hos Elin hela kvällen, vi åt mat och bakade kladdakaka. Mmmmmm

Idag fick jag mitt lilla paket som jag beställde häromdagen. Verkligen supersnabb leverans. Så idag blir det en liten sväng för att inhandla det som behövs....

Internet shopping

Sitter och väntar med spänning på min senaste internet shopping. Det är första gången jag beställer från sidan, men jag har varit inne och kikat många gånger. Problemet förrut har varit beslutsångest. Det finns så mycket fint att det bara inte går att bestäma sig. Men nu så...

Visar lite bilder när jag får leveransen!

Dagens roomservice

Kollade på roomservice hemma hos Elin. Tyckte att det blev sådär, de har ju gjort betydligt bättre saker tidigare. Den här gången var de hemma hos Susanna Kallur och gjorde om hennes arbetsrum. Det jag gillade var alla skåp med förvaring, det behövs ju verkligen i ett arbetsrum. Men valet av tapet på luckorna var lite too much för min smak.

Gillade verkligen skrivbordet som de gjorde. Formen var lite roligare än ett traditionellt skrivbord, och placeringen är något som man kanske inte skulle kommit på själv. Men återigen, valet av mönster...

image1050
Före
image1051
Grabbarna med dagens avsnitts "offer"
image1052
Efter
image1053
Efter

Bilder från kanal5

Sladdpump

Smart lösning för allt sladd trassel!
Finns på inreda.com för 130 kr.

Såhär skriver de själva på sidan:

Sladdumpen gömmer och förvarar sladdar på ett smart och enkelt sätt. Ös i alla sladdar, med grenuttag och förlängningssladdar, vips så är det snyggt och prydligt på golvet! Endast sladden från grenuttaget dras ut genom hålet nederst på sladdumpen. Du får mer utrymme och lättare att städa. Mått: H 40 x Diam 20 cm. Material: vit plast. Design: Jan Dranger.

image1049

Ny gardin

Igår sydde jag en ny gardin till köket. Gillade tyget från IKEA, men det passade inte alla in hemma. Så får ge mig ut på ny tyg-jakt. Men den här får hänga tills jag hittar något bättre. Så kan det gå ibland!


Fint från Lundbergs

Hittade dessa snygga "hyllor" på lundbergs. Gillar verkligen integrerade hyllor i väggen. Tyvärr kan inte vi ha såna eftersom vi mest har lättbetongväggar. Men fina är de i alla fall.

image1023

image1024

Finns även jättefina vikdörrar. En sådan ska så småningom hitta hem till oss. Men det får bli i framtiden!

image1025

Väggfäste

Emil har köpt ett väggfäste. Han har spanat in det lääänge nu. Tillslut hittade han en sida med bra produkter till outlet priser. Själv tycker jag att det ser lite läskigt ut, nästan som en transformer-robot. Men sålänge älsklingen är glad, så är jag glad!

image1040


Bilden gör inte robot-fästet rättvisa. I verkligheten är det nästan lika stort som jag och väger ca 15 kg!

Skogspromenad och matta

Idag har det inte hänt särskillt mycket. Känner mig seg i huvudet på något sätt, som det att det skulle vara fyllt med gelé eller nåt. Skyller på vädret, det brukar vara en bra ursäkt!

På förmiddagen hängde jag återigen kameran över axel och tänkte se om någon hade flyttat tillbaka Söra (tidigare historia hittar du här...). Denna gång följde Emil med. Och så klart så var det superlätt att hitta, det var inte ens långt. Så det blev en lite promenad i skogen, ganska skönt faktiskt.

På vägen hem stannade vi till och köpte en matta. Har tänkt tanken många gånger förrut, men idag slog vi till. Det hade inte gjort något om den varit lite större. Men det känns ändå OK. Tyckte vi fick ett himla bra pris, 160 X 230 stor är mattan för 995 kr. En matta gör mycket för rummet, känns lite mjukare på något sätt.

Just nu håller Emil på att måla vår nya tv-bänk. Ska bli kul att se när den är helt klar och sitter på plats. Tror det blir kanonfint!

image1027


image1028

Bilder: Lilla jag

Fatboy

Fatboy har sååå snygga sittpuffar. Det finns för stora, för små, för hundar och för utomhusbruk. Ja, till och med en som heter Marimekko Orginal...
Alla varianter kommer i en mängd olika roliga färger. Finns bland annat att köpa på Inredningsfabriken (där jag även har lånat bilderna).

Tror bestämt att en sån här puff vill bo hemma hos mig och söt. Vad tror ni?

image1008 image1009 image1010 image1012

image1011
image1013

Voodolls

Såg att inreda.com har börjat sälja Voodolls. Stötte på dem för några månader sedan, de blev bland annat julklappar. Gillar dem verkligen. Vem vet, kanske har de magiska krafter? Kolla in här. Finns en mängd olika dolls, alla med sin egen speciallitet.



image1026

En lite annorluna alla-hjärtans-dag-present för den som vill.

Fint från Bolagret

Vilka härligt vårinspirerande muggar från Bolagret!
Tänk att sitta på balkongen och dricka en nybryggt kaffe och njuta av den första vårsolen!
*Längar*

image1019image1020image1021

Visste du att?

Visste du att Bolagret har börjat med tapeter?
Det kom i alla fall jag på nu! Inte något jätte sortiment, men en hel del fint.


image1017image1018

Barbapappa

Nu har inreda.com sänkt sina rea-varor ytterligare! Kanske är du sugen på lite söta Barbapappa doftljus?
Finns i blåbär, körsbär och mandarin för 34 kr styck.

image1007