Frågan lyder...

Har just kommit hem från jobbet, så det blir inte särskillt mycket valborgsfirande för min del. Synd för alla studenter att det började regna på eftermiddagen. Men de har säkert roligt i alla fall.

Frågan är nu vad jag ska göra? Ska jag dra på mig mysbyxor och dricka te, eller ska jag ta på mig klackarna och hänga med kompisar på fest? Alla dessa beslut...

Drömmen om Bali

Idag har jag varit i Stockholm med mamma och fixat lite ärenden, och just när jag kom hem hade jag turen att bli medbjuden till hamnen för en skön fika i solen. Hur härligt som helst. Kom just hem och inser att det behövs plockas här hemma. Känns inte riktigt som jag orkar, men jag får väl samla lite krafter och göra ett ryck. Det är ju inte det roligaste man kan göra en solig kväll som denna.

Igår var jag och tjejerna på resebyrån för tredje gången. Nu (äntligen) är Baliresan bokad! Den 21 oktober bär det av, tror inte jag behöver berätta hur mycket jag längtar...

Nähä, då var det dags att göra något vettigt här hemma. Ska drömma om Bali medans jag städar!

Något nytt för mig

Stötte på en för mig helt ny sida häromdagen. Belid.se är en sida med mycket vacker belysning. Du kan hitta alla varianter. Pendlar, plafonder, spotlights, badrumslampor och mycket mycket mer.

Jag hittade några godbitar som gärna skulle få bo här!

image1247 image1245 image1246image1244
Bilder från Belid.se

Man kan ju alltid hoppas

Idag har det varit en bra dag.

Började dagen med en härlig fika i solen men några vänner, sen iväg till jobbet. Där rullade allt på som vanligt, inga konstigheter.

Kom nyligen hem och hittade en god vän till mig och sambon i soffan. Han bor inte i samma stad som oss, så vi träffar honom inte allt för ofta. Denna vän är entrepenör ända in benmärgen och en väldigt drivande person. Just nu håller han på med ett projekt som jag kanske ska få vara lite delaktig i. Det hela ligger på planeringstadie än så länge, så jag kan tyvärr inte säga så mycket mer.

Jag hoppas i alla fall att allt går vägen, för då kommer lilla jag få en väldigt rolig del i detta projekt. Looovar att dela med mig av det hela när det inte är superhemligt längre.

Godisboxen

Vill bara tipsa om en rolig sida som heter godisboxen.se. Det är en sida där man skickar en box med godis hem till någon man tycker förtjänar en box med godis. Det finns något för alla, från chokladälskare till lakritsälskare.

Man kan även ladda upp valfri bild på framsidan av boxen och skriva en personlig hälsning.

Kan vara en rolig present eller bara för att man vill överraska någon.

image1217



2 kvar, sen blir avkoppling

Nu har jag jobbat i 2 dagar och har 2 dagar kvar.

Imorgon ska jag kanske träffa några vänner för en fika innan jobbet. Sandra har kommit hem från Göteborg, ska bli trevligt att träffa henne.

På måndag har jag bokat in mig på lite spa-behandlingar. Det ska blir peeling, massage och massa andra bra saker. Känns som det passar nu innan sommaren.

image1243 Bild: Google

Wilma & friends

Mycket snygga krokar har de hos

image1218

image1219

image1220 image1221 image1222

Bilder från Wilma & friens

Bilens dag

Idag har det varit bilens dag hemma hos oss. Vi putsade sommardäcken, bilen, glasrutorna på bilen. Dessutom balanserade vi däcken, fixade en pyspunka och bytte däck. Visserligen lämnade vi in bilen för bytet, men ändå...
På onsdag ska bilen till doktorn. Då är det dags att byta avgasrör. Det kommer bli ett stort hål i plånboken, men det är väl sånt man får ta när man är bilägare.

Som belöning efter allt bilfix tog vi en glass i hamnen. Nu när solen börjar komma fram bara måste man äta glass varje dag. Inte särskillt bra för figuren, men det är ju såååååå gott.

Vad är din favvo glass?
image1242

Nytt i badrummet

Nu tänkte jag visa lite nytt inne i badrummet. Hittade härligt gröna handdukar på Hemtex rea, korgarna på Jysk, krokarna med sugkopp på Åhlens, "spretet" från confetti och ljusen hade sambon fått i present.
Såhär blev det!



Till slut så

Idag har jag varit i Norrköping (äntligen) och köpt 3 par skor och lite saker till sambon.

Förra veckan handlade jag lite gröna prylar till badrummet. Blev faktiskt mycket nöjd. Tänkte försöka visa imorgon, kanske.

Nu väntar en kopp te och soffa!

Resultatet av idag

image1223



image1227



image1232



Bilder: Lilla jag

Härliga vår

Har nyss kommit hem från hamnen, vi har ätit våffla och druckit kaffe i flera timmar. Såå skönt ute i vår vädret.

Snart ska jag och Carro hoppa in i bilen och åka till något bra ställe. Tanken är att vi ska fota lite, vi får väl se om det blir några bilder. Kanske vågar visa något när vi kommer hem!


Glass premiär

Idag hade vi tänkt och åka till Norrköping och shoppa lite med ett par vänner, men det blev inställt. Kanske åker imorgon istället. Så idag är det lördag utan planer. Känner mig ganska trött efter 3 dagar med förmiddagspass på jobbet.

Det blev premiär på stans glasställe idag. Längtar till sommaren när man kan sitta i hamnen och käka glass varje dag. Mmmmm

Nää nu måste vi hitta på något, annars kommer jag att somna!




Uppdatering: Det blev grillkväll hemma hos Carro.
Ytterligare en premiär! ♦




Belysning

Bra och snygg belysning kan vara lite klurigt. Det finns så mycket fint att välja på, så ofta är kanske problemet att bestämma sig! Dessa snygggingar finns hos furniturebox.

image1197
image1198

Pärleporten

För den som gillar att pyssla med pärlor rekomenderar jag Pärleporten. Hittade sidan av en slump, men de verkar ha mycket fin till bra priser. Handlar man över 200 kr får man dessutom fri frakt.

Kanske man skulle pyssla ihop något fint!?

image1208
Bild från Pärleporten

I huvudet på lilla jag

Nu har jag jobbat klart mina 4 kvällar. Blir ledig i 2 dagar nu. Känner mig lite trött idag, var riktigt skönt och få sova ut.

För ungefär 3 dagar sedan tyckte jag att det var något skumt med bilen, men kunde inte komma på vad.

För 2 dagar sen kom jag på att det lät konstigt, ungefär som gamla bilar kan låta iband. Då slog det mig att vi säkert hade hål i avgasröret. Sa ingenting till sambon för han tycker ofta att jag inbillar mig diverse fel på bilen...

Och så igår när han startade bilen så tyckte jag att han såg fundersam ut och gasade lite mer än vanligt- Aha tänkte jag, nu  har han också märkt det!

Jag började föra en feminuters monolog om hur jag kom på felet och hur dyrt allt skulle bli att laga och så vidare. Då kollar han frågande på mig och säger . Jaha, jag bara ville gasa lite extra idag... Sen kryper han ner på alla fyra och kikar under bilen.

Mycket riktigt, hål på avgasröret... 
 image1209

Om jag hade...

... ett rosa kök skulle det se ut ungefär såhär. Alla bilder från bagaren och kocken.

image1202image1203image1204image1199image1201

Marimekko

Är du som många andra helt såld på marimekko tyger?
Finns det ingen butik i din stad där de säljs?
Då ska du kika in hos Rum21. Där finns det mycket fint att välja mella, bara att klicka hem!

image1194image1196image1195

Utbildad och klar

Idag har jag varit på brandkurs. Tydligen så måste man gå en gång om året enligt jobbet. Så idag fick jag snällt gå upp när klockan ringde vid sju. Oj, så trött jag var. Men nu är det i alla fall gjort.

Efter kursen tog jag och  Elin en mysig lunch på stan. Kom hem omkring ett tiden, och då gick jag faktiskt och la mig på soffan en stund och sov. Tänkte att det var bäst eftersom jag ska jobba till efter midnatt idag.

Nu är det dags att fixa mig iordning för jobbet. Hoppas alla får en trevlig dag!

image1207
Bild: Lilla jag

Varsågod och sitt

Någon gång i framtiden (inte allt för långt bort) ska vi köpa ett matbord. Det ska vara ett vitt högblankt runt bord med trumpetfot. Har hittat ett par som jag gillar.

Svårare är det att hitta stolar. Vi vill ha lite mer fåtöljliknande stolar. Hittade en snygg hos bolagret. Tror att den är ganska ny, så kanske finns den kvar när det blir dags för inköp!

image1205image1206

Ren och snygg

En av mina absolut favorit webbutiker är inreda.com. De får ofta in nyheter och det finns något för alla plånböcker och smaker. Idag hittade jag den här otroligt vackra tvålkoppen, ja om en tvålkopp nu kan vara vacker... Men i alla fall...

Så här står det på sidan om produkten:


"Tvålfat Ellips i vitt porslin, Bosign Vackert och smart tvålfat med avrinningspip. Elipsformat i vit porslin med en design som håller tvålen fräsch genom naturlig avrinning av överflödigt vatten. Mått: 13 x 10 x H 2,5 cm. Tvål ingår ej. Från Bosign."

image1193

Trädgårdstider

Nu när grästet, blommor och träd börjar blomma är det dags att tänka på trädgårdpyssel. Mycket fint finns det hos  Nublu.se.

Härlig webshopp med mycket inspirerande bilder och varor. Jag gillade speciellt dessa. Inköp får dock vänta eftersom jag inte har trädgård.

image1190 image1191 image1192

Bilder lånade från hemsidan.

Knäcker du den?

Tänkte avsluta helgen med en liten gåta. Lyckas du knäcka den?

Tre pojkar köper en blomma.
Blomman kostar 25 kr. De ger 10 kronor var till försäljaren som springer iväg för att hämta växel.

Han kommer tillbaks med fem enkronor. Pojkarna ger försäljaren två kronor i dricks och får en krona var tillbaks i växel.

Pojkarna har alltså betalt nio kronor var för blomman.

9 + 9 + 9= 27 kronor

plus två kronor i dricks.

27 + 2 = 29 kronor.

Vart tar den sista kronan vägen?

5.1

Vi har köpt nya högtalare från märket Canton. De är faktiskt rikigt snygga i högblankt svart, små och smidiga. Vi beställde dem från Tyskland till ett riktigt bra pris. Vi fick 4 sateliter, 1 center och 1 bas för under 2500 kr. Blev helt förvånad, för de är bra, billiga och snygga. Just nu är de uppsatta, men kablarna ligger överallt. Det ska fixas omgående! Finns det något fulare än kablar?

Så här ser de ut!

image1189


Uppdatering: Fick just reda på att högtalarna även finns i silver, och då är priset ännu bättre!

Nya utemöbler

Nu känns det som våren verkligen är på väg. Jag har sett många nykläckta spindlar, flugor och till och med fjärilar. Med våren kommer solen, och då vill man ju gärna sitta ute och njuta av ljuset. Det har kommit mycket nya snygga utemöbler. Personlig favorit är konstrotting som börjar komma i fler roliga färger och former!

Om jag får välja tar jag gärna någon av dessa!

image1185 image1186image1187 image1188

Äntligen

Äntligen fungerar bloggen igen! Vad länge allt låg nere. Hade massa saker att berätta för er alla, men nu har jag glömt bort!

Later.