Minns ni?

Minns ni att jag för ett tag sedan stolt berättade om min fysalis-planta på balkongen? Nu har den i alla fall fått komma in i värmen, och då genast kom det en frukt och massa blommor. Själva plantan når snart 1 meter, kanske dags att klippa lite i den?!

Zara home

En av mina favoritbutiker är Zara. Gillar verkligen deras kläder och skor. När jag är i spanien så passar jag alltid på att kika in på Zara home. Tror inte att den varianten finns i Sverige ännu, men som tur är så kan man drömma sig bort i deras webshop. Se bara vilken vacker bild!


Ord av en tre-åring

Min underbara systerson fyllde 3 år nu i september. Smart kille som han är, kan han redan skriva de flesta bokstäverna. Jag frågade snällt om han inte ville skriva åt mig och sambon. Visst ville han det!

Så nu sitter våra namn (Irene & Emil) skrivna av världens bästa 3-åring på hyllan i sovrummet!





Fredag är olika för alla

Ibland märker man hur udda man är när man jobbar skift. Just nu sitter jag och tar det lugnt i myskläder i soffan. Ska snart poppa lite popcorn och titta på film. Imorgon börjar mitt förmiddags-marathon. Det blir 5 långa dagar som börjar tidigt och slutar sent.

Just nu sitter en av mina vänner  hemma hos sig, med besök, och piffar upp sig. Hon och besöket ska ut på galej. Först fattade jag inte varför hon sminkde sig en helt vanlig dag klockan halv 9 på kvällen. Men sen slog det mig, att de flesta har ju faktist avslutat sin jobbvecka i dag... Mycket förvirrande...

Hur som, kika gärna in imorgon. Då kommer jag visa två underbara kreationer av världens bästa 3-åring!

Go natt!

Bäddset

Jag har inte bäddat med det nya bäddsetet förrän nu! Har inte riktigt hittat några örngott som passat. Men idag kunde jag bara inte vänta längre.

Gillar verkligen färgkombinationen grått och rosa (i alla varianter). Sambon tyckte jag var knäpp när jag beställde ett underlakan i samma mönster, men nu så gillar han det. Han tyckte om att det var lite "ovanligt"!



Hittade GÄSPA örngott hos IKEA, tror att de kan bli bra till!
Känner att Ikea-listan börjar blir lite lång nu. Snart dags att åka till varuhuset och bocka av några saker på listan...


Tråkgöra

Idag har jag och sambon varit mycket duktiga. Vi har bara gjort saker som man måste, men som är ganska tråkiga. Vi har rensat, äntligen städat bort datahörnan, slängt skräp på tippen, handlat och burit upp en massa saker på vinden. Puh!

Som belöning för att vi var så duktiga åkte vi till min syster för lite kvällsfika, och sen blev det tacos och film hemma i soffan.


Bild från google

Vilka är ni?

Hej och välkommna säger jag till alla nya besökare!

Statistiken har ökat en del på senaste tiden, vilket gör mig superglad! Men man undrar ju vilka alla är :)

Om ni vill hänga med bland inläggen, så finns jag på bloggkoll!

Snart så...

Brrr, nu börjar det verkligen bli kallt ute. Kom just hem från en dimmig kväll på jobbet, och bilen visade bara 6 grader. Snart är det dags att börja tänka på att det kan vara halt på vägarna...

Skriver ju inte för att varna om halka... Utan för att uppmärksamma er på att Design: Simon & Tomas snart är tillbaka! Hurra, gillar dem skarpt. Boka soffan 6 oktober, då kör de igång.


Bild från tv3.se

Soffor

Vill bara visa er den här sidan!

Här kommer ni hitta soffor i alla möjliga konstiga konstalationer.

Några smakprov kommer här! Rekomenderar verkligen att klicka på youtube klipper när ni kikar in på sidan...





Jag genom tiderna

Har ni någon gång undrat hur ni skulle se ut om ni hade levt under till exempel 50-talet? Nu behöver du inte undra längre!
Se till att du har en bild på dig själv rakt fram ifrån och sen går du in på den här sidan.

Du får en bild av dig själv som går från år 1950 till år 2000.

Tror nästan jag måste göra en utmaning av det här, så kul är det!

Här kommer några smakprov på mig genom tiderna...



1950

1958


1960

1966


1990


1996

Inköp i helgen

När vi var i Stockholm i helgen hade vi lite tid att strosa bland alla härliga inredningsbutiker som ligger omkring Östermalm. Hade ingen aning om att det fanns så mycket kul! Sambon var så söt och stod ut med mina lyckorop när vi hittade den ena butiken efter den andra. Var bland annat inne och kikade i Furniturebox, Kartell, Bruka design, Stockhome , Svenskt tenn och Lagerhaus. Det känndes som jag svävade på små moln, och sambon fick hela tiden plocka ner mig!

Det blev bara två små inköp. En korg i plast från Stockhome, där jag har lagt några tidningar.





Och en liten skål i genomskillning plast från Lagerhaus.





Lite läskigt...



Hittade en helskum sida!
Man lägger in bilder på till exempel sig själv och sin partner. Väntar en liten stund, sen kommer det upp en bild på hur ens barn skulle se ut!

Nästan lite läskigt...

Så här kommer tydligen vårt barn se ut.

Mysfika mest hela dagen

Har haft en riktig myskväll! Träffade min bästa vän vid halv 7, vi tog en härlig höstpromenad med vovven. Sen gick vi vidare till ett hotell här i stan och fikade, på vägen därifrån pratade vi med mia som bjöd hem oss på te och macka. Vi styrde stegen mot Mia och fortsatte fikandet. Hur mysigt som helst :)

Hotellet vi var på är så himla snyggt. Inredningen är så bra genomtänkt! Snygga te glas hade de också, från Bodum!



Hoppas ni har överseende med min usla mobilkamera!

Hemma

Nu är vi hemma igen! Har haft det jätte mysigt. Igår var vi på Blue moon bar och kollade in komikerna. Det var Björn Gustafsoon, Måns Möller Özz Nujen och en irländare. Irändaren var inte så bra, blev nästan lite rädd för honom. Men de andra var kanon!




Nu ska jag ge mig på utmaningen som jag fick av Annika!

5 saker i min kyl
  • Mjölk
  • Avocado
  • Broccoli
  • Ägg
  • Vaniljvisp
5 saker i min frys

  • Matlådor
  • Bröd
  • Köttfärs
  • Vitlöksbröd
  • Kyckling
5 saker i min garderob

  • T-shirtar
  • Strumpbyxor
  • Klänningar
  • Förstora byxor
  • Koftor
5 saker i min väska

  • Nycklar
  • Mobil
  • Almanacka
  • Plånbok
  • Lipsyl
5 saker i min bil

  • Fönsterpust
  • Is skrapa
  • Sverigekarta
  • Penna
  • Reservdäck
5 personer jag utmanar


Mys, trip och utmaning!

Nu vill jag önska go natt till alla. Har haft en mysig kväll men mina tjejer, och sen blev det fest på ett ute ställe här i stan.
Imorgon åker jag och sambon till huvudstaden! Vi ska gå på komedikväll och bo över på hotell.

Jag har blivit utmanad! Antar den när jag kommer hem från trippen :)

Hoppas alla får en trevlig helg!

Drömmen om smeg

Jag är upp över öronen kär! I Smeg (o min sambo såklart)! Deras produkter är så underbart fina. Jag drömmer ofta om ett kök utrustat med allt från Smeg. Just nu är det rea på kylskåp hos bagaren och kocken. Jag klickar runt och drömmer vidare...


Baka?

Jag tänkt baka bröd i 2 dagar nu. Jag har hittat ett recept, och jag har till och med ingridienserna hemma. Hmm varför tar jag mig inte för bakandet?

Om jag hade haft en Kitchen Aid i creme färg hade nog allt gått mycket lättare...


Hjälp till du med!

Länka till Uppdrag barn! Varje gång skänker vattenfall 20 kr till Childhood. Läka på!



Besviken

Idag vill jag dela med mig av en dålig erfarenhet. För en tid sedan beställde jag handdukar utav märket Etol. Redan när jag öppnade paketet blev jag besviken. Färgen jag hade beställt var lite mjukare lime grön, men färgen som låg i paketet var brandgul med en touch av grönt. Jag är medveten om att färgerna kan bli missvisande när man beställer från nätet, men detta var inte ens i närheten.

När handdukarna var tvättade och redo för att användas blev besvikelsen ännu större. Uppsugningsförmångan är så liten att den knappt fanns, och efter många tvättar så luddade de fruktansvärt mycket! Jag och sambon blev riktigt irriterade- nu ligger handdukarna i soptunnan.

Dagens tips: Köp inte handukar från Etol.


Jag vann!

Å jag kan inte tro det! Jag vann Cult Designs tävling!

Lycklig Lycklig Lycklig


En bit på väg

Det sägs ju att man alltid ska se det positiva i saker och ting.

Det positiva med att vara sjuk, är att sambon tycker lite synd om mig. Så när jag tycker att det är dags att fixa lite här hemma kan han bara inte säga nej. Idag har han mätt, skruvat och borrat för fullt i sovrummet. Jag har suttit på sängen, pekat och bestämt!

Sovrummet har vi inte gjort så mycket med efter tapetseringen. Det ska fortfarande upp taklister och annat små plock, men idag kom vi en lite bit på väg.

Vi fick upp sänglampor, flyttade upp tavlorn, en lila lack-hylla kom på plats och 3 krokar sitter nu på väggen. Det som saknas nu är bättre gardiner, 2 sängbord och någon smart lösning i hörnet brevid garderoberna (som inte syns på bild). Hoppas ni inte stör er allt för mycket på bildkvaliten, svårt ljus idag...







Förändra ditt kök

Är du lite trött på ditt kök, och plånboken säger strängt nej till ett nytt?
Då tycker jag att du ska kika in hos Dodecit.
Här kan du köpa självhäftande film som du enkelt sätter på en eller flera luckor.


Bilder från dodecit.it



Kolla in hos Dodecit.it för mer inspiration och information!

Orkade inte hela vägen

Jäklarns också! Idag var jag tvungen att gå hem från jobbet. Har kännt mig ganska risig ett bra tag nu, igår bröt det ut. Och idag slog det över. Trodde jag skulle orka hela passet, men tji fick jag...

Sitter nu och tycker synd om mig själv och äter Ben och Jerry glass direkt ur bunken. Sitter också och funderar på om jag ska tjata lite på sambon så att det kommer upp lite fint på väggarna i sovrummet...

Hoppas ni haft en trevlig helg!

Häftig dusch/bad

Ni bara måste kolla på det här klippet!
Måste nog vara den coolaste dusch/badkar ever :)



Kolla in klippet för roliga funktioner av denna dusch/badkar!


Färg IQ

Min sambo hittade ett näst intill perfekt test för oss inredningstokar!

Kolla ditt färg IQ här.




Vi gjorde testet en gång var. Kan ni gissa vem som vann?
Sambon fick 59 poäng, och jag fick 8.
Vill bara tillägga att man ska ha så låg poäng som möjligt...

"Nytt bord"

Så, nu äntligen kan jag visa hur sprayprojektet gick!

Det blev ett brickbord som jag hade tröttnat på. Gjorde brickan vit och behöll underredet som det var. Sen flyttade jag in bordet i lillrummet som går i vitt/svart/turkost. Kul men en liten förändring.

Måste göra en riktig rensning här hemma. Står en massa kartonger och annat bråte som borde åka till tippen. Men där är ju såååå jobbigt.


Vindate

Hade tänkt visa hur projekt spray blev. Men när jag kom hem från jobbet var det ju alldeles mörkt. Blir så tråkiga bilder då. Får helt enkel göra ett försök imorgon istället!

Nu ska jag fixa till mig lite, har vindate med Sandra som kommit hem från Göteborg. Kanske blir det utgång ikväll?

Datorn är hemma igen

Idag kom min kära dator hem igen, Den har ju varit hos doktor, men nu är allt som det ska.

Projekt spray igår gick bra! Men mer om det senare eller en annan dag. För nu ska jag och sambon snart iväg på dubbeldate med min absolut bästa vän och hennes sambo. O vad mysigt vi ska ha!

Trevlig tisdag på er alla!

Sprayning pågår

Nu sprayas det för fullt!



Smart förvaring

Bra och praktisk förvaring är något vi alla vill ha och behöver. Plats har man ju mycket av uppåt, men då uppstår ju problemet att nå om man är lite kort i rocken som jag. Nu är det någon smart människa som har kommit på en alldeles underbart smart lösning. Se själva!

Ny desing

Så där, tror att det börjar likna något nu! Finns fortfarande lite små fix kvar så klart, men nu börjar klockan verkligen rusa iväg.

Innan jag går och lägger mig vill jag bara tipsa om en jätte bra sida. Om man vill fixa och trixa med sin blogg så finns det mycket bra webdesign-knep här!

Sov gott!

Bloggkoll

Följ min blogg med bloggkoll


Vacker belysning

Vill ni se på vacker och orginell belysning?

Då tycker jag verkligen ni ska titta in hos Artemide.
Där kan jag lova att ni får ögongodis i överflöd!


Skärmdump från hemsidan

Kitsch

Hittade en sida med många roliga onödigheter!

Sidan heter Kitsch, är är just kitschig! Mycket rosa och bling bling.


  
Bild från hemsidan

Calla

Har ni sett en så vacker fåtölj? Såg den i senaste nummret av family living och blev så nyfiken.
Fåtöljen kommer från Pudelskern space agency och heter Calla, och det verkar som de har gjort en hel del annat fint också.

Kanske vill du ta en titt?


Bild från hemsidan

Tid för pyssel?

Igår trillade Panduro katalogen in i brevlådan. Har inte ens tagit bort plasten än, gör jag det blir jag ju fast ett bra tag bland allt pyssel!

Och inte har jag börjat bläddra i Sköna hem heller...

Hoppas få lite tid i helgen, är ju ledig då :)



Funderingar

Go kväll på er.

Jag har en fundering. Över facebook. Många tjatar på mig att det måste införskaffas omgående. Men jag har fått för mig att det bara är ytterligare en grej att bli "beroende" av. Vad tror ni, hinner man med allt som måste göras, fritiden, bloggen och facebook?

Nää måste nog fundera ytterligare lite på det här...

Go natt!

Dags för doktorn

Dags för mig att åka till jobbet. När jag kommer hem har min fina laptop åkt till doktorn :(
Skärmen är lite ranglig, så snälla dell skickar en kille som ska ta med datorn. Borde vara klart inom 2 veckor. Som tur är kan jag låna sambons dator.

Hoppas alla får en trevlig dag!

Välgörenhet hos Cult

Visste ni att Cult Design har en insamlig åt röda korset för de jordbävningsdrabbade i Kina? De säljer Kub Global Kina för att samla in pengar. Hur bra är inte det?!


Bild från Cult Design

Jag kunde

Jag måste bara få berätta för er alla! Under sommarmånaderna verkar det som mina fingrar på något magiskt sätt blivit lite grönare. Ja, inte bokstavligen talat så klart!

I början av sommaren fick jag en liten fysalisplanta av min svärmor. Ville först inte ta emot den för jag vet hur det brukar sluta med levand blommor här hemma... Men hon försäkrade mig om att hon hade fler, så varför inte tänkte jag.

Nu, i början av september inte bara lever den. Den har växt till ungefär tre gånger så stor. Men det är inte det bästa, igår kväll hittade sambon en liten, liten frukt! Men det är inte heller det bästa! Idag hittade vi TVÅ ytterligare frukter!

Kan ni förstå hur stolt jag är över mig själv? Jag efter det här inlägget så förstår ni säkert, hihi!

Kolla själva!


Fin va!


En liten frukt på G


Uppdate: Det var ingen frukt, bara en vanlig blomma. Oups!

Skön läsning

Ledig idag, och helt utan plan för dagen.
Kanske passar det bra att läsa Sköna hem och Family Living som inte hunnits med!

Hoppas ni får en trevlig tisdag!

Fridas gård

Ni har väl inte missat Fridas gård? Det är en riktigt bra webbutik som säljer produkter inspirerade av shabby chic och franskt lantliv. Jag har fått tillåtelse att dela med mig av de underbara bilderna från butiken!


Enjoy!